divendres, 3 d’agost del 2012

Impacte econòmic de la reforma de la Llei de Dependència.



Avui expliquem en diversos mitjans nacionals l’últim estudi de l’Observatori Estatal per a la Dependència. Un informe sobre l’Impacte econòmic de la reforma de la Llei de Dependència i les reformes canalles que ha decretat el Govern rajoy. Les mesures, l’estimació del retall/estalvi, a qui i com afecta i el desglossament per CCAA.

El resultat és obvi: destrucció de la xarxa de serveis, tancament d’empreses del sector (tant residències com serveis de proximitat) pèrdua d’ocupacions, descensos en la recaptació pública (retorns) i, com a única eixida per a les persones, el refugi en unes cada vegada més miserables prestacions econòmiques a les famílies que cuiden dels seus davant la impossibilitat de costejar-se serveis. La destrossa total del sistema és tan evident que només caben dues possibilitats de valoració de la maniobra: o es tracta d’una demolició cruel i calculada de la Llei de dependència o bé s’ha comés una malaptesa de tal calibre que exigiria la dimissió de més d’un responsable ministerial. Però pitjor encara que tot això és la inaudita crueltat i fins a cinisme amb la qual el Govern ha tractat aquest assumpte. "Ningú està lliure de dir estupideses, el pitjor és dir-les amb èmfasi." Michel Eyquem de Montaigne (1533-1592) Escriptor i filòsof francès.

Luis Barriga i jo vos agraïm especialment que difongueu i expliqueu aquest informe perquè les conseqüències són terribles i dramàtiques per a milers i milers de persones i famílies. Salut(mental), Res(pública) i Treball(fixe). 

José Manuel Ramírez Navarro. President de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials d’Espanya. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...