dimarts, 17 d’abril del 2012

El Circ Reial


No hi ha prou pistes per a totes les actuacions que estan realitzant els membres de la casa reial. Un dels primers números va ser el divorci de la infanta Elena i Jaime de Marichalar, després del ridícul i de l’absurd del “cese temporal de la convivencia”, que posava en evidència la poca consistència de la sagrada  indissolubilitat del sagrament del matrimoni, i altres, quan va contra els interessos dels poderosos.   

En la pista principal del Circ Reial tinguem a Urgangarín acusat d’aprofitar-se de la seua condició, de gendre del rei, per a omplir-se la butxaca amb els diners públics contribuint a incrementar, amb milions d’euros, al deute que ara utilitzen d’excusa per a desmuntar l’educació i la sanitat públiques i els serveis socials.

En altra pista tinguem l’accident de Froilan, el net del rei, manipulant un arma de foc, que ens alerta de la perillositat de deixar armes en mans de menors per la qual cosa està prohibit, be que les normes no són per a tots com demostra l’experiència, però aquest accident també ens ha recordat aquell fatal accident  que va costar la vida al germà menor del rei en Juan Carlos de tan sols 14 anys. Com podem veure l’experiència dels avis no serveix per als nets. 

Un altre accident, aquest del mateix monarca, mentre estava caçant a Bostwana durant una de les pitjors setmanes que ha passat l’Estat des de l’inici de la crisi, ha obert una nova pista al circ de la monarquia, aquesta amb elefants i tot. Per fer-ho més difícil encara, l’actuació s’ha fet amb la prima de risc batent rècords per damunt dels 430, la borsa sota mínims, Argentina amenaçant amb nacionalitzar Repsol-YPF (ja ho ha fet),  cinc milions d’aturats, baixades de sous, retallades als serveis bàsics de sanitat, educació i serveis social i, per fer-ho més efectista i deixar-nos sense respiració: apel·lant a la necessitat de que els ciutadans s’estrenyen més la corretja. Amb aquest ambient de crisi econòmica i perill de trencament social, per les mesures de l’executiu, el cap de l’Estat se’n va a 7.700 km de Madrid, a Bostwana, a matar elefants, amb els diners de tots nosaltres ( i si és invitat per algú pitjor, doncs de segur que no és de franc per als contribuents). Això és responsabilitat i un “comportament exemplar”.

Per afegir dificultat a l’actuació i tindre’ns amb el cor en un puny, el ”rey de todos los españoles”, que afirmava amb rotunditat que tots hem d’arrimar el muscle especialment els càrrecs públics, és el president d’honor de l’organització ecologista WWF-Adena que, entre altres coses,  permet adoptar simbòlicament elefants per 39 euros, per tal d’ajudar una espècie en perill d’extinció. Contradiccions té la vida... i molta hipocresia. 

Simultàniament s’ha obert una petita pista en la qual actua Corinna zu Sayn-Wittgenstein, una princesa alemanya que, segons els cercles cortesans, manté una relació amb el rei en Juan Carlos des de fa mesos, el que ha provocat l’allunyament de la reina na Sofia. De nou la hipocresia i prepotència de qui se sap per damunt del be i del mal.

I amb totes aquestes pistes obertes se’n obri una de nova que pot atreure l’atenció, encara més, sobre el Circ Reial. El que era soci del gendre reial en Nóos, Diego Torres,  ha entregat al jutge varis correus que impliquen al rei amb els negocis delictius d’Urdangarín. Tot presumptament, faltaria més. En aquests correus electrònics, que el jutge ha afegit al cas Nóos, Urdangarín conta les gestions que el rei va fer amb el president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, i altres, per a que les administracions públiques feren negocis amb les empreses del gendre. 

Aquesta pot ser la pista que més interès tinga per a la ciutadania (fins el moment, doncs no sabem qui acompanyava el rei en la cacera d’elefants, ni quins són els seus negocis, ni d’on procedeix el seu patrimoni) perquè la Constitució declara “irresponsable” al rei però no seria el primer Borbó que ha de fer les maletes, precisament, per irresponsable. 

Salut i República

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...