dimarts, 21 de febrer del 2012

Primaveravalenciana


El que està passant a València aquests dies és l'anunci del que farà el govern del Partit de la Patronal (PP) per resoldre el problemes que angoixen els ciutadans. En lloc de donar solucions donarà pals a qui gose protestar per l'agressió més brutal que mai havia suportat la ciutadania.

Fins ara les protestes de “l'enemic” de les forces de l'ordre (quin ordre defensen?), els estudiants adolescents, han sigut pacífiques. La resposta ha sigut contundent i bestial, desproporcionada i de jutjat de guàrdia (si haguera una justícia justa). La bestialitat policial ha aconseguit provocar desordres d'una magnitud intolerable. En democràcia algun responsable hauria de caure però en la nostra deficient democràcia passa tot el contrari. Els responsables directes, el cap de la policia i la delegada del govern, justifiquen la brutalitat contra els xiquets dient que hi havia infiltrats, però no hi ha cap foto ni vídeo que mostre cap agressió ni acció de vandalisme per part dels adolescents. 

El president Fabra diu que front a la crisi “es preciso tomar medidas muy concretas que, aunque van a generar protestas, nunca deben ser violentas”. Cal dir-li, si més no, dues coses: la primera que els únics violents han sigut els policies, i la segon que las “medidas muy concretas” poden ser altres que no afecten als serveis bàsica d'educació i sanitat. 

Però, a pesar de la indignació i l'agressivitat que provoquen les accions i les declaracions dels que creuen tindre carta blanca per haver guanyat les eleccions (obliden que dels trenta milions d’electors vint milions no els van votar), cal mantindre la línia d'actuació no violenta de les protestes ciutadanes del 15-M. Si caiguem en la violència hauran aconseguit el que busquen: justificar davant la ciutadania la seua violència. I la història ha demostrat que són molt més violents, tenen molts més mitjans i molts menys escrúpols. Si entrem al seu terreny, guanyen segur.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...