dissabte, 14 de gener del 2012

Comunitat Valenciana: La nostra Grècia

Per Ignacio Escolar

 En la Comunitat Valenciana no hi ha diners per a la ciència. La Generalitat ha retallat 4,4 milions d’euros al Príncep Felipe, un dels centres d’investigació punters d’Espanya, que ha hagut d’acomiadar a més de la meitat dels seus científics. Sí que va haver-hi diners, això sí, per a pagar 15 milions a Santiago Calatrava per la maqueta i el projecte d’unes torres mai construïdes. O per a donar-li cinc milions al talonmanista Urdangarin.

A València no hi ha diners per a l’educació. Hi ha 450 col•legis a punt de tancar perquè la Generalitat els deu 50 milions. Sí que va haver-hi diners, això sí, per a construir l’únic aeroport de vianants del món, el de Castelló: ha costat 150 milions d’euros i encara espera el seu primer avió.

A València tampoc hi ha diners perquè funcione l’administració més arruïnada d’Espanya, governada des de 1995 pel PP, i la que Rajoy ja ha hagut de rescatar. Segons FEDEA, la Comunitat Valenciana és la major responsable de la desviació del dèficit públic: només ella es porta el 21% del forat imprevist de totes les autonomies. Sí que va haver-hi diners, això sí, per a faraònics estudis de cine, carreres de Fórmula 1 o ruïnosos parcs d’atraccions.

A València no hi ha diners, i per això va fer fallida la CAM, va fer fallida el Banc de València i Caixa Madrid va haver de rescatar a Bancaixa. Sí que va haver-hi diners, això sí, per a pagar sous milionaris als que van arruïnar aquestes caixes: gestors polítics anomenats pel PP.

A València no hi ha diners, i per això han abaixat els sous als funcionaris, han gravat amb 4,8 cèntims cada litre de gasolina i han pujat l’IRPF. Sí que hi ha diners, això sí, per a perdonar a les grans fortunes l’impost de Patrimoni: són 75 milions d’euros a l’any que els deuen de sobrar.

1 comentari:

  1. Ho he llegit als diaris. Alguns -els polítics "populars" i corruptes i els seus "fans"- però, no es donen per al·ludits, ni menys el capitost de tots, Rajoy.
    Heus ací la democràcia "a la espanyola" que tenim, hereva directa del "régimen anterior".
    No defallirem, per, o com diuen -canten- els de la sexta: "resistiré"...

    Marc

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...