dissabte, 8 d’octubre del 2011

Anguita: “No acepteis que es malo endeudarse”

L’excoordinador general de IU proposa augmentar els ingressos "amb una reforma fiscal"

L’excoordinador general de IU, Julio Anguita, ha mostrat la necessitat de traslladar el missatge a la societat que "no accepten que no és bo endeutar-se", un pensament que, al seu parer, la gent ha interioritzat després de la reforma constitucional.

Durant una conferència a Còrdova per a analitzar la situació econòmica i política actual, Anguita ha lamentat que la societat espanyola accepte que no és bo endeutar-se perquè "després passa el que passa a Catalunya amb la Sanitat i a Madrid amb l’Educació", en referència als retalls.

Julio Anguita ha dit que PP i PSOE s’han escudat en el "no gastar més del que s’ingressa" i ha assenyalat que una de les solucions està a buscar més ingressos, però d’això "no volen ni sentir parlar el PP i el PSOE perquè significa una reforma fiscal".

Així mateix, ha indicat que "el problema d’endeutar-se" és saber "per a què" i ha exemplificat amb la idoneïtat d’endeutar-se per a menjar però no per a anar-se’n de festa.

Segons l’excoordinador de IU, la reforma constitucional "perpetrada" pel PSOE i el PP no ha tingut el nivell d’acord que va tindre al seu dia la primera reforma de la Carta Magna, que va comptar amb el "consens absolut" de tots els grups parlamentaris "i no hi havia necessitat de referèndum".

En la seua intervenció, també ha dit que aquesta reforma "li ha esmenat la plana" al Tractat de Maastricht perquè la futura llei orgànica derivada de la reforma constitucional no permetrà un dèficit superior al 0,3 per cent mentre que el tractat ho establia en el 3%.

Font: Público

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...