dimarts, 20 de setembre del 2011

La pobresa en Veneçuela es redueix en més del 50%


El president de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez, és sovint el centre de l’atac dels mitjans de comunicació espanyols. Intenten que perda credibilitat mostrant imatges rebuscades per ridiculitzar-lo; l'acusen de dictador quan ha guanyat eleccions per majoria absoluta en comicis que han passat tots els controls de netedat i transparència democràtica. Qualsevol aspecte negatiu de la seua gestió s'amplia i es difon a tot el món, però els aspectes positius es silencien.

Recentment Chávez ha informat que la pobresa en Veneçuela ha disminuït notablement en els últims anys. Són dades oficials de la CEPAL, la “Comisión Económica para América Latina” que és una de les cinc comissions de les Nacions Unides fundada per a contribuir al desenvolupament econòmic d’Amèrica Llatina, coordinar la seua promoció i enfortir les relacions econòmiques dels països entre sí i amb les demés nacions del món. 

Segons els estudis de la CEPAL el país que presideix Hugo Chávez ha reduït la pobresa a la meitat, un 50%, entre 1990 i 2010, mentre la mitjana d'Amèrica Llatina i el Carib va baixar entre el 25% i el 30%, i en alguns països s'incrementà. Les dades de la CEPAL indiquen que, en Veneçuela, la pobresa general ha baixat de més del 60% al 28%, i la pobresa extrema del 25% al 7%. Amb aquestes xifres Chávez ha pogut dir que “Hemos logrado en diez años reducir a la mitad la pobreza acumulada de 200 años”. 

La política econòmica i social veneçolana amb la presidència de Chávez és completament oposada a la política neoliberal que predomina al món. I els resultats també són completament oposats. On la política neoliberal produeix atur, desigualtat i pobresa, les estratègies d'incentiu de les Missions Socials, Consells Comunals i nacionalitzacions d'empreses han augmentat l'ocupació i reduït la pobresa. En lloc de les retallades en educació, sanitat i serveis social que promouen els neoliberals, Chávez ha impulsat les Missions educatives i altres per combatre la pobresa extrema i la fam, com per exemple la Missió Ribas, Missió Robinson, Missió Sucre, Missió Madres del Barrio, o la col·laboració amb convenis estratègics amb països aliats com ara els Projectes de Salut entre Veneçuela i Cuba. Potser eixe siga el motiu de les repetides victòries electorals de Chávez que l’oposició no entén o no vol entendre. 

Els avanços socials en estats on no s'apliquen les polítiques neoliberals són tan evidents que els mitjans de comunicació, en mans dels gran grups financers, els oculten, robant-nos el dret a la informació veraç que és un element bàsic per formar l'opinió pública. Les informacions dels opositors que diuen el contrari, sense cap estudi ni dades d’organismes oficials que els avale, són divulgades amb grans titulars. Manipulació grollera. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...