dimecres, 1 de juny del 2011

No votar o votar PP significa...


Ja han passat les eleccions i ja comencen a fer tot allò que sabiem que anaven a fer. Vam tindre l’oportunitat, el 22M, de canviar el rumb però una tercera part dels ciutadans van considerar que no pagava la pena anar a votar i van propiciar, amb la seua actitud, que el PP tornara a guanyar per majoria absoluta, és a dir, que el PP puga fer el que li vinga en gana sense tindre en compte altres forces polítiques, professionals o ciutadanes.

Mentre els joves discuteixen a la Plaça 15 de Maig el PP, elegit sense contar amb el vots crítics d’eixos joves que s’han abstingut, aplica la seua política d’uniformar Espanya eliminant diferències. La desaparició de les llengües distintes al castellà és un element clau per aconseguir-ho. El sistema de línia única el va implantar el PP a Galícia, amb la mateixa intenció, i només han aconseguit que funciones en un 4% dels centres. Eixe és l’èxit de l’experiment que volen importar. 

L’anunci de Font de Mora de la línia única ha alarmat a la ciutadania. Escola Valenciana ha assenyalat que si desapareixen les línies en valencià la nostra llengua desapareixerà en vint anys. La presidenta de FAPA denuncia que la falta de diàleg del conseller i del despropòsit del que es pretén implantar. Si ara el xiquets no poden fer anglés perquè no hi ha prou professors no s’entén com poden proposar la línia única. En un moment de crisi, amb els retalls que proposen, van a dedicar més diners a contractar professors d’anglés? El més segur és que busquen que siguen tots els professors els que estiguen capacitats per a donar les seues classes en anglés i estalviar-se noves contractacions. Però és això realista? Tots sabem que no, com sabem qui seran els pagadors de la festa: els xiquets.

Escola Valenciana ha reivindicat el model d'escola valenciana com a model d'èxit, avalat per tot el món, i per això fa una crida perquè la gent es mobilitze contra el decret. Ha anunciat la convocatòria per al dijous d’una reunió d’agents polítics, educatius i socials per coordinar una resposta contundent i unitària i, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts, convoca tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló. 

Ovidi va dir que “hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense.” Anem ha deixar que eixa gent ho aconseguisca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...