dissabte, 7 de maig del 2011

Els ciutadans mobilitzats som invencibles

Quan els partits majoritaris tenen una aclaparadora coincidència programàtica, una sospitosa coincidència en les receptes neoliberals per eixir de la crisi, es troba a faltar un discurs d’esquerres amb alternatives a tot allò que presenten com inevitable: retalls en l’estat de benestar, pensions, salaris i drets laborals i civils.

Trobem a faltar eixa esquerra que en les èpoques d’abundància hem arraconat per desfasada, per recordar-nos que la societat està estructurada en classes socials i nosaltres pertanyíem a la classe obrera. Amb una carrera universitària, amb un treball mitjanament remunerat pensàvem que tots érem ciutadans iguals. Seguíem la bacanal del capital financer, justificant-ho perquè ens permetia gaudir de les sobralles de la festa. La crisi ha posat cadascú al seu lloc i, encara que hi ha gent que no vol reconèixer-ho, s’ha demostrat que hi ha classes socials, existeix la lluita de classes i els rics estan guanyant-la per abandó del contrincant.

Som ciutadans, però, i tinguem raons per no tirar la tovallola i continuar lluitant. Ens queda la indignació i la rebel·lia que porte a reaccionar davant la mentida i la injustícia. Hi ha solucions sense castigar a la majoria de la població: Banca pública dirigida a atendre les necessitats reals de les empreses, economia productiva i no especulativa, impostos progressius per finançar el deute, etc.

Aquestes propostes i altres en la mateixa línia són les d’Esquerra Unida, l’esquerra que havíem deixat de costat perquè no era moderna i ara trobem a faltar. Diu Cayo Lara, l’actual coordinador d’IU, que "Si nos movilizáramos igual que con un Barça-Real Madrid, seríamos invencibles". Sabem que té raó. Quan els ciutadans ens mobilitzem som invencibles, podem aconseguir el que ens proposem. Només cal identificar les mentides i els mentiders i llevar-los el poder. Les eleccions i el vot ens ho permet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...