dimecres, 9 de març del 2011

La transcendència de les banalitats


Per a cremar calories preferisc anar caminant, a tots els llocs que puc, en comptes d’anar en cotxe; preferisc fer alguna activitat física productiva, com treballar l’hortet o fer bricolatge, que repetir moviments mecànicament al gimnàs. Cremar calories per cremar-les, sense profit, és un balafiament que no entenc.

Tampoc entenc els mitjans i les energies col·lectives invertides contra qüestions banals pel simple fet de vindre del govern presumptament socialista. Estic segur que si els valencians invertirem en lluitar contra la corrupció les energies i els mitjans que s’han invertit en l’”agua para todos”, contra la prohibició de fumar en llocs tancats i la limitació de velocitat a 110 km/h, seriem un poble net i exemplar. 

No entenc com poden tindre més ressò popular  assumptes marginals, que afecten a una minoria i beneficia a la gran majoria, mentre allò que afecta al deteriorament de la sanitat pública i el desviament de diners públics a la sanitat privada; la privatització de l’educació finançada amb diners públics per a obtindre beneficis privats; el incompliment de promeses electorals; les mentides descarades de personatges públics; la opacitat de l’administració o el robo palés de diners públics, no mereix la condemna manifesta de tota la ciutadania. 

La democràcia està basada en el bon criteri ciutadà, en la creença de que la ciutadania, mitjançant el vot, és capaç de castigar les accions dolentes llevant-li el poder a qui no l’ha utilitzat de forma adequada, ha enganyat o s’ha deixat corrompre. Però la democràcia és molt jove, està formant-se amb les experiències i els fracassos.  No coneixíem encara el poder de subversió de la democràcia que té la combinació del caciquisme del segle XXI amb la manipulació informativa. Aquest acoblament diabòlic desvia la capacitat de mobilització i protesta populars cap a trivialitats que, a la vegada, fan de pantalla que oculta el tripijoc dels assumptes importants. 

Jo preferisc no fumar en recintes tancats i circular a 110 km/h, i utilitzar les energies en fer tot el que puga per frenar la reforma laboral, la reforma de les pensions, per una sanitat i una educació pública i de qualitat, per evitar que mentiders i corruptes gestionen els diners dels meus impostos i per exigir que la justícia exercisca el paper assignat en la Constitució de poder independent i no partidari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...