divendres, 11 de març del 2011

La Plataforma de Defensa dels Assuts comença una recollida de firmes

Assut del Vinalopó a la font del Sapo. Foto: R.BERENGUER. El Punt
La Plataforma de Defensa dels Assuts ha presentat un web dissenyat per a la recollida de firmes en contra del projecte del Ministeri de Medi Ambient anomenat «Estrategia Nacional de Restauración de Ríos» que pretén la demolició dels assuts localitzats al curs alt del riu Vinalopó, com l’assut dels Brulls, el de la font de la Coveta, la Borrera, la font del Sapo (molí l’Ombria) i el del Camp de l’Or.

Aquest web pretén ser un punt d’informació sobre l’estat del projecte, a més d’un lloc on mostrar públicament les protestes per l’agressió que es vol fer al patrimoni arquitectònic industrial de Bocairent i Banyeres de Mariola.

La Plataforma de Defensa dels Assuts ha estat creada especialment per a salvar de la destrucció aquestes estructures centenàries que ara es troben amenaçades per l’Administració. Els membres d’aquest col·lectiu pensen que les firmes arreplegades a través del web «demostraran als promotors d’aquest projecte desgavellat que pràcticament la totalitat dels habitants d’aquest territori i d’arreu d’altres ciutats s’oposen a la destrucció d’unes construccions històriques que sempre han format part de la nostra vida». La Plataforma afegeix: «Els cinc assuts que el Ministeri de Medi Ambient vol enderrocar no consumeixen l’aigua que passa per ells, no la contaminen i, per contra, l’oxigenen en generar la força motriu i serveixen de refugi estival a la poca fauna piscícola que s’hi troba a la zona. Són, per tant, ecològics i han servit per a la millora de les condicions de vida de la població de la Mariola fins fa molt pocs anys.

L’adreça del web on es pot firmar és: http://assuts.banyeres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...