dilluns, 7 de febrer del 2011

La indignitat del comerç de la nostra Salut


Un titular apareix avui al diari Las Provincias: “Ratas y cucarachas en el Hospital Militar”. Es tyracta de l’Hospital Militar de Mislata, integrat en la xarxa pública sanitària amb gestió privada. El sindicat CSI-F ha denunciat el retall de serveis bàsics com la calefacció, l’aire condicionat o la seguretat. El més important, però, és l’arreplegada del fem. Abans els contenidors es buidaven a diari i ara es fa en dies alterns, el que afavoreix la proliferació de rates i escarabats de cuina, fins i tot, dins l’hospital.

Per altra banda ens arriba un correu que, amb el títol “La indignitat del comerç de la nostra Salut”, diu així:
 L’hospital de Manises que presta servEI a més de 200.000 habitants dels municipis de Bunyol, Alborache, Macastre, Yàtova, Xest, Xiva, Manises, Quart de Poblet, Godelleta, Torís, Loriguilla, Riba-roja de Túria, Aldaia i Mislata, és en aquests moments un lloc insalubre on ser atés i treballar.

El Departament de Salut de Manises gestionat per Ribera Salut i Sanitas retallen personal per a obtindre més beneficis, encara que recentment ha sumat els habitants de Mislata (48.786 veïns) a la seua cartera de serveis, 29 milions de € més que ingressarà a sumar als 607 euros per persona i any que ingressava ( 154.888 habitants).
 
La salut dels sers humans que hauria de ser un fi en sí mateix s’ha convertit fa temps en un mitjà per a obtindre plusvàlua, sense remordiment, sense concessions.

L’hospitalde Manises (en la fatxada del qual llueix el logotip de Sanitas junt amb el de la Generalitat Valenciana) fa temps que no oculta les seues pretensions, d'obtindre benefici a costa de la qualitat assistencial dels pacients i de l'explotació laboral de tots els empleats. Fruit d’açò va ocórrer la destitució del cap d’anestesistes per reclamar un lloc de segon anestesista que cobrira les necessitats durant les nits, caps de setmana i festius i la seua negativa a obligar als 14 anestesistes a incomplir les normes que garanteixen la seguretat del pacient. En aquesta línia es troben emmarcades totes les gestions que a nivell de personal es realitzen en aquest hospital: alteració de les jornades i els horaris laborals dels treballadors de forma unilateral i sense previ avís; substitució de les 3 infermeres que en la farmàcia de l’hospital s’encarregaven de la realització de quimioteràpies i alimentacions parenterals per tècnics a qui van formar abans de ser substituïdes pels mateixos; en les consultes externes de cardiologia es troba una auxiliar d’infermeria realitzant electrocardiogrames i holters (segons l’empresa “tots sabem prémer un botó”); l’absència total des del primer dia de funcionament de l’hospital de personal d’infermeria en el banc de sang, sent realitzada aquesta funció per tècnics; substitució de la infermeria de la Unitat del Son per auxiliars les quals realitzen a hores d’ara les polisomnografías sense que existisca la figura d’un neurofisiòleg en la dita unitat; reducció de la plantilla d’urgències; reducció de la plantilla d’esterilització així com l’absència de personal d’infermeria en el dit servei; el servei del SAIP només funciona de 9 a 14 hores; en vigilància intensiva hi ha una infermera cada cinc pacients; la situació en les plantes en semblant o si de cas pitjor, s’ha retallat personal d’infermeria i auxiliars, trobant-se les plantes (més o menys 25 llits) a les nits amb una infermera i una auxiliar a la que se li pot reforçar si la situació en molt apressant amb una infermera que es troba com “volant” cada 50 llits i que caps de setmana i festius no treballa; a tot açò cal sumar que els pacients no es troben separats per especialitats i que qualsevol llit de l’hospital és susceptible de ser ocupada per un pacient siga quirúrgic o de patologia mèdica, sent possible trobar a aquests en zones pediàtriques sense que a la direcció del centre li cause cap rubor. 

Mai la salut dels sers humans es va veure tan ningunejada, tot val, tot és possible, tot “per la pasta”.

"I ENCARA TENEN LA CARA DE DIR QUE ¿ PER QUE ES MANIFESTA EL  POBLE DE MISLATA ? "
 
EL PRÒXIM DIA 10 DE FEBRER ( DIJOUS) A LES 18 HORES TOTS AL CARRER EN MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA NOSTRA SANITAT I EL NOSTRE HOSPITAL MILITAR PER A MISLATA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...