dilluns, 17 de gener del 2011

La píndola d’avui: Comptes secrets de les Caiman a Wikileaks

L’evasió de capitals a paradisos fiscals és una de les lacres del sistema capitalista amb la que seria fàcil acabar si hi haguera voluntat política cosa que, evidentment, no n’hi ha. S’ha parlat fins la sacietat de les dificultats de fer-ho però, mira per on, potser Wikileaks torne a fer un gran servei als ciutadans del món donant a conèixer dades de dos mil personalitats i polítics que han delinquit per tal de no pagar impostos.

De tots és sabut que quan més patriota és una personalitat menys impostos paga però serà interessant, no només sospitar, sinó veure en documents quins famosos i polítics practiquen l’evasió fiscal. Llàstima que només s’haja animat un empleat d’un banc, el Julius Baer Bank, que va estar alguns anys de cap d’operacions en les illes Caiman. Denunciar delictes com aquests hauria de ser obligat i els polítics que no fan res per impedir-ho rellevats de les seues funcions.

Rudolf Elmer, el denunciant, ha comptat amb la col·laboració d’un instrument que està revelant-se com un aliat de la ciutadania per al control democràtic del poder, Wikileaks, després d’intentar, sense aconseguir-ho, que universitats, ministeris i governs, amb les dades facilirades per ell, actuaren contra el blanqueig de diners dels rics. Potser ara es penedisquen.

Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...