dimarts, 7 de desembre del 2010

Wikileaks posa als governs front a l’espill


Els documents posats a l’abast de la premsa internacional per Wikileaks han posat als governs front a l’espill. Igual que aqueixos espills dels tocador femenins que augmenten la imatge permeten veure imperfeccions de la pell invisibles a simple vista, els mitjans de cada país han amplificat la imatge reflectida pels documents i han permès veure les febleses i deformitats del nostre sistema democràtic en teoria regit per la raó i la justícia.   

L’ètica política, la independència nacional i la justícia reflecteixen una imatge de servilisme al poderós que vergonyaria a qualsevol que tinguera vergonya, però no és així. Els menys dels afectats intenten tirar pilotes fora dient que són opinions de tercers que no tenen a veure amb la realitat i els més callen esperant que passe la tronada.

Però el que hi ha darrere d’aquests papers, el que els ciutadans veiem reflectit a l’espill, és l’assassinat impune de Couso; la vergonyosa permissivitat als nostres aeroports de vols cap al il·legal  centre de tortura de Guantánamo; el maneig inconfessable per a que no s’investigaren aquestes i altres qüestions incòmodes per a l’amo; i l’absoluta submissió dels depositaris del poder sobirà del poble, i de les institucions  democràtiques (?), a un poder alié, injust i bàrbar.  

Haguera sigut interessant veure, reflectit en els documents secrets, el paperet que va fer Aznar, aquell que, sense amagar-se, es mostrava com el cadell més fidel de l’amo Bush i ens va dur a una guerra il·legal i injusta. O què pensaven d’aquell ministre d’exteriors, Josep Piqué, que baixava el cap repetidament, en senyal d’absoluta subordinació, davant d’un cap d’estat estranger en lloc de mostrar la dignitat del país que representava amb la cara ben alta.

Està bé que algú pose davant l’espill als governs. Està bé que els mitjans de comunicació amplien les imatges per a que tots puguem veure fins els porus de la cara de qui exerceix el poder que els ciutadans em posat a les sues mans. Però també estaria bé que exigirem als representants de la voluntat popular que no traïsquen els valors democràtics d’ètica política, transparència i justícia igual per a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...