dimarts, 21 de desembre del 2010

Ensenyament en igualtat per a combatre la violència masclista


Macu Gimeno. Coordinadora àrea de la Dona de la Intersindical Valenciana
Publicat a L’Informatiu el 21 desembre 2010


Davant l'últim assassinat ahir 19 de desembre en Porzuna (Ciudad Real) d'una dona de 24 anys a mans de la la seua parella, amb el qual la xifra oficial de dones mortes a mans de les seues parelles o ex parelles en el que porten d'any és de 71, Intersindical rebutja aquesta violència masclista que s'ha convertit en una xacra tan difícil d'eradicar. 

Intersindical recorda que estem en una societat sexista on les dones no accedeixen als llocs de decisió ni a les finances, on estan discriminades en el treball i continuen sent les encarregades del treball domèstic i de la cura i criança.

Malgrat que la llei integral 1/2004 de mesures contra la violència de gènere estableix com a competència de les autonomies tot el relatiu a mesures de prevenció i educació en igualtat, el govern valencià no ha desenvolupat pràcticament res. La coeducació és una utopia i ensenyar en igualtat s'ha convertit en una qüestió
Una societat que perpetua els rols i estereotips pels quals si eres dona només pots ser objecte de plaer o mare. L'educació, el món de l'oci i també de la cultura transmeten aquests perjudicis i accentuen el sexisme que només pot ser font de discriminació i violència. 

Intersindical denuncia de nou que -malgrat que la llei integral 1/2004 de mesures contra la violència de gènere estableix com a competència de les autonomies tot el relatiu a mesures de prevenció i educació en igualtat- el govern valencià no ha desenvolupat pràcticament res. La coeducació és una utopia i ensenyar en igualtat s'ha convertit en una qüestió de sensibilitat dels centres o el professorat, no en una obligació. 

Per tant, Intersindical Valenciana, considera que si les mesures que es prenen només son pal·liatives i no preventives, mai s'acabarà amb aquest terrorisme de gènere. L'ensenyament en igualtat és l'eina necessària per a combatre la violència cap a les dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...