dilluns, 13 de desembre del 2010

Crida als estudiants d'Europa

No cal un home del temps per a saber en quina direcció bufa el vent: ocupació de les universitats en tota Europa, bloqueig de les ciutats, manifestacions, ràbia. És la resposta d’una generació a la què volen mutilar el futur amb deutes per estudiar, retalls en les prestacions socials i augment de les taxes de matrícula.

La determinació de milers d’estudiants en Londes, la ràbia dels que van assaltar el Senat italià contra les mesures d’austeritat i els retalls en educació, ha obert el present: açò perquè el futur és allò que es conquista i que comença quan decideixes col·lectivament arriscar-te a lluitar. Les extraordinàries lluites que estem vivint tenen la capacitat de mostrar el present amb una intensitat que excedeix la linealitat del temps, que rebutja la nostra condició precària: és un assalt al futur!

No volem endeutar-nos, no volem pagar més taxes per a estudiar a Londres, ni a París, ni a Viena, Roma, Atenes, Madrid, Dublín, Lisboa. Aquest moviment europeu va d’impugnar les polítiques d’austeritat, rebutjar endeutar-se per aquests polítics miserables. Que se’n vagen tots!

El que està ocorrent aquests dies, primer a Roma, es va estendre a Atenes i París, després Dublín i Londres: és la irrupció d’un moviment que parla un llenguatge comú, la mateixa generació de joves en revolta, que habita diferents ciutats però comparteix la mateixa determinació de lluitar, “surant com una palometa i picant com una abella”.

Hem de trobar-nos i inventar una nova gramàtica política contra la debilitat del nostre Estat-nació i la seua estratègia per a afrontar la crisi: la seua recepta és només austeritat, retalls i deute.

A Itàlia hem ocupat no sols universitats, sinó també bloquejat carreteres i la mobilitat del país per a estendre les lluites fora de les fronteres nacionals a Europa i més enllà. L’extensió de les lluites viu en el Book Block i la manifestació salvatge a Londres, París i Roma.

Aquesta tardor vivim un moviment estudiantil europeu, que és divers i radical, realment heterogeni. La seua reivindicació comuna ve d’una protesta nascuda enmig de la crisi, que representa la resposta més valerosa. És una lluita composta per diferents lluites, temporalitats heterogènies que reclamen més beques per a estudiants i una universitat pública per a tots.

Dins del Book Block una nova generació es va reconéixer i es va trobar a si mateixa en la protesta. Hui en moltes ciutats el moviment estudiantil italià està mostrant un poc més que solidaritat: açò és perquè la vostra lluita és la nostra lluita i per tota Europa els estudiants s’oposen a les taxes en augment, la privatització de la universitat i els retalls en educació. No esteu sols al Regne Unit: és un esdeveniment europeu, una nova generació que no vol detindre’s. Tenim la força de qui vol canviar el món i tenim la intel·ligència per a fer-ho. És només el començament!

Proposem als estudiants, investigadors, treballadors precaris i estudiants de postgrau construir junts una trobada europea al començament de 2011 per a continuar la lluita, per a transformar aquest vent en una tempestat!

Traduït de Contra la Europa del Capital, la Guerra y sus Crisis


Font: UNIRIOT ROMA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...