dimarts, 13 de juliol del 2010

Energia termosolar: una bona notícia



Entre tanta noticia negativa de tot tipus se’n troba una positiva (apart de que som campions dels món). Llig en el diari digital El Plural que “España ya es el primer productor termosolar del mundo”. Aquesta noticia ve després que el president d’Estats Units anunciara que Abengoa, una empresa espanyola, construirà en Arizona la major planta solar del món. La tecnologia espanyola ha demostrat el seu lideratge mundial participant en grans projectes a Àfrica, Orient Mitjà, Xina, Índia, Austràlia i EE.UU.Ambdues noticies són positives per a les empreses, per als treballadors i, especialment, per al medi ambient i la salut del planeta.

La potència instal•lada en l’Estat espanyol és de 432 megavats (MW), amb els quals desbanca del primer lloc, precisament, a Estats Units. S’aconseguit aquest cap de setmana amb la connexió d’una planta termosolar de 50 MW de Alvarado (Badajoz). Amb les plantes que hi ha ara en construcció es preveu que en acabar l’any poden haver 600 MW més i, a l’any 2013, hi hauran 2.500 MW connectats a la xarxa.

Davant l’anunci d’un pacte energètic entre PP i PSOE, l’organització ecologista Greenpeace els ha fet arribar la petició de que, el pacte, garantisca la substitució completa de les energies brutes, com la nuclear i el carbó, per renovables i acabar amb el malbaratament de l’energia per raons ambientals, econòmiques i de seguretat d’abastament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...