dilluns, 7 de juny del 2010

La crisi vista per Vicenç Navarro



En esta entrevista, realitzada per ATTAC en Madrid el 31 de Mayo de 2010, el Profesor Vicenç Navarro, explica la crisi financera internacional, els seus efectes y les conseqüències per a la classe treballadora dels ajusts que estan aplicant-se en Europa.

Vicenç Navarro ha estat Catedràtic d’Economia Aplicada en la Universitat de Barcelona. Actualment és Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials, Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, Espanya). És també professor de Polítiques Públiques en The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA) on ha impartit docència durant 35 anys. Dirigeix el Programa en Polítiques Públiques i Socials patrocinat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra i The Johns Hopkins University. Dirigeix també l’Observatorio Social de España

Va haver d’exiliar-se d’Espanya per raons polítiques. Ha viscut i treballat a Suècia (Upsala), Gran Bretanya (London School and Economics, Oxford i Edimburg) i als EUA (The Johns Hopkins University) on ha estat Catedràtic de Polítiques Públiques i Ciències Polítiques. Va ser proposat com a Catedràtic Extraordinari d’Economia Aplicada per la Universitat Complutense de Madrid i es va integrar a la vida acadèmica catalana com a Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i més tard com a Catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. Allà dirigeix el programa de Polítiques Públiques i Socials patrocinat juntament amb la The Johns Hopkins University, en el qual continua sent professor. Ha assessorat a les Nacions Unides, a l’Organització Mundial de la Salut i a molts governs incloent: el govern d’Unitat Popular de Xile, el govern cubà (en la seva reforma sanitària), el govern socialdemòcrata suec, el govern socialista espanyol, els governs tripartits i “d’entesa” catalans, així com al govern federal d’EUA, havent estat membre del grup de treball sobre la reforma sanitària de la Casa Blanca dirigida per Hillary Clinton. Les seves àrees d’investigació son: Economia Politica, Estat del Benestar i Estudis Polítics. Ha publicat extensament (24 llibres traduits a diversos idiomes) essent els més recents el Subdesarrollo Social de España: Causas y Consecuencias. Anagrama i Neoliberalism, Globalization and Inequalities. Baywood. En 2002, va rebre el premi d’assaig de la Editorial Anagrama pel seu llibre Bienestar Insuficiente, Democracia Incompleta. De lo que no se habla en nuestro país.

Biografia de la seua web en http://www.vnavarro.org/index.php?lang=CA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...