dilluns, 24 de maig del 2010

El vertader sentit de la democràcia (segons Aznar)


El diari PÚBLICO del dia 25-05-2010 parla de les declaracions de l’ex president Aznar, en la presentació d'un llibre, en les que diu que "debemos restaurar el verdadero sentido de la democracia y sus límites" perquè, segons ell, “el poder político ha invadido terrenos que no deben ser de su competencia”. El Sr. Aznar pensa que està pendent “una tarea liberal para devolver al poder a su lugar y para que la vida pública se apoye en un liberalismo de raíz ética cristiana”. Sorpren que a continuació diga “que el Estado sea solo eso y no haga de escuela, familia o iglesia

Deu pensar el Sr. Aznar que el liberalisme governa de modo natural, com eix el sol cada matí, o que el cristianisme es fruit de l'evolució dels simis fins arribar a ser humans. Doncs cal informar l'ex president que la política i la força bruta han imposat, i mantenen, el liberalisme i el cristianisme. Cada vegada que la voluntat popular ha sigut lliure i ha triat opcions diferents, s'han frustrat els anhels del poble per la força. Es a dir, han fet el que reclama Aznar, “devolver al poder a su lugar para que la vida pública se apoye en un liberalismo de raíz ética cristiana”.

Així, per la força, s'han establert una serie de “tradicions” que hom considera naturals. Però hi han altres tradicions que, inclús estant contínuament reprimides, surten a la llum quan hi ha un raig de llibertat. A pesar del genocidi franquista, que va pretendre l'eliminació sistemàtica de persones per motius polítics i de religió, hi han milions d'espanyols republicans, ateus, que defensen el dret a l'avortament, al divorci, a disposar de l'opció sexual que els abellisca i un munt d'assumptes més. Sense obligar ningú a avortar, a divorciar-se, a no tindre déu ni a renunciar al seu rei. Una tradició farta de tindre que suportar que t'obliguen a viure amb un consort al qui no pots aguantar, a destrossar la vida de les dones per tindre xiquets no buscats ni desitjats, que t'obliguen a ser cristià i mantindre una església falsa i retrògrada, a sostindre una monarquia anacrònica.

La política aplicada per la força ha permés al Sr. Aznar, i als que pensen com ell, imposar els seus criteris, l'escola, la família i l'església que responia als seus interessos, però la democràcia imposa respecte pel contrincant polític i per les idees diferents. En democràcia es deu governar per a tots, el que significa que cal llibertat legal per a que cada ciutadà visca de la manera que considere més adequada. I sols la política pot legislar i vetlar per eixos drets. La ciutadania es diversa i la llei deu respectar eixa diversitat. Tant respectable es una forma de viure com un altra. Perquè, segurament Sr. Aznar, vostè no té la veritat absoluta. O sí?

1 comentari:

  1. Sóc una lectora des d'Holanda. Només volia dir que espere que iniciatives com aquest bloc no s'acaben mai. Ja que a tots ens fa tanta mandra llegir el diari o llegir assatjos llarguíssims, no ens queda més que agrair-li a la gent com el John que cada dia ens aclarisca de forma planera tots els embolics desinformatius dels mitjans d'informació. Besets!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...